Matkailuyrityksenä haluamme tehdä oman osamme matkailun ekologisen vastuullisuuden lisäämiseksi ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Olemme sitoutuneet henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen sekä sosiaalisesti vastuullisiin toimintatapoihin.

Tärkeimmät vastuullisuuteen liittyvät toimenpiteet ovat sähkön- ja vedenkulutuksen pienentäminen, jätteiden määrän pienentäminen ja lajittelun tehostaminen sekä sosiaaliseen vastuullisuus.

Huvilan luonnonmukaiset rakennusmateriaalit takaavat sinulle lomallasi hyvän hengitysilman. Huvilamme on rakennettu perinteisestä suomalaisesta puusta. Lisäeristeenä on käytetty ekologista kierrätetyistä paperikuiduista valmistettua Ekovilla-eristettä. Huviloiden sisäpinnat on jätetty ilman pintakäsittelyä hyvän sisäilman varmistamiseksi. Pintamateriaaleiksi on valittu kestäviä ja helposti puhdistettavia materiaaleja. Huviloiden piha- ja lähiympäristöt on jätetty mahdollisimman luonnonmukaisiksi ja suunniteltu helposti huollettaviksi.

Huviloiden sydän on lämpöä varaava vuolukivinen takka, jonka ekologisesta lämmöstä voit nauttia hyvillä mielin, sillä polttopuut tulevat omasta luomusertifioidusta metsästämme. Mökeissä on takan lisäksi sähkölämmitys, jonka energian hankimme ekosähkönä, mikä tarkoittaa, että energia on tuotettu uusiutuvilla luonnonvaroilla.

Huviloiden tekniikkaa on uusittu ekologisuutta ja ekonomisuutta huomioiden.  Kaikilla huviloilla on sähkönkulutusta pienentävä ilmalämpöpumppu tuomassa käyttömukavuutta ja tasaista sisälämpöä. Käytössämme on älykäs lämmönsäätöjärjestelmä, jonka avulla laskemme huviloiden sisälämpötilaa, kun huvila on tyhjänä. Kylpytilojen suihkut ovat automaattisia antaen vettä vain silloin, kun joku on suihkussa.  Kaikki huvilat ovat vesiosuuskunnan piirissä, joka tarjoaa takuuvarman puhtaan veden sekä vastaa jätevesien vastuullisesta käsittelystä. Tämä takaa yrityksemme osalta sen, että lähialueen vesistöt pysyvät puhtaina myös tulevaisuudessa.

Olemme tehneet myös kierrätyksen asiakkaille helpoksi järjestämällä huvilalle kierrätysmahdollisuuden eri jätteille. Kannustetaan asiakkaita lajittelemaan loman aikana syntyneet jätteet – varastosta löytyvät kierrätysastiat pahville ja paperille, metallille, lasille sekä tyhjille juoma-astioille.

Polttopuut tulevat omasta luomusertifioidusta metsästämme. Kannustamme asiakkaita tuottamaan kaipaamansa lisälämmön varaavalla vuolukivisellä takalla, jonka ekologisesta lämmöstä voi nauttia hyvillä mielin. Joka huvilassa on mahdollista tehdä sähköä säästävä ekoteko lämmittämällä sauna sähkön sijaan puulla.

Pesuaineet ja käyttöpaperit on valittu ekologisin perustein – käytämme ympäristömerkillisiä tuotteita. Siivouksessa käytämme ekologisia ja turvallisia aineita ja menetelmiä. Vähennämme kertakäyttötuotteita käyttämällä käsi- ja keittiöpyyhkeitä sekä kankaisia peflettejä. Lakanapyykkimme pestään pesulassa, joka noudattaa kestävän kehityksen periaatetta, johon sisältyy toiminnan vastuullisuus sekä sitoutuminen ympäristöystävällisemmän toiminnan kehittämiseen.

Olemme asentaneet huvilan läheisiin puihin useita linnunpönttöjä. Näin voimme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden seurata metsän lintujen elämää, mutta linnut toimivat myös ekologisina hyttysenkarkottimina käyttäessään hyttysiä ravintonaan. Tiesitkö, että yksi pesivä lintupari syö hyttysiä ja muita lentäviä hyönteisiä noin tuhat vuorokaudessa. Talvikaudella joka huvilalla on lintulauta tarjoamassa lisäravintoa linnuille.

Asiakkaanamme voit nauttia ulkoilmaelämästä puhtaassa metsä- ja järviluonnossa. Tarjoamme käyttöösi oman laiturin ja soutuveneen. Lisäksi mökin läheisyydessä on mahdollista marjastaa, sienestää ja kalastaa, ja päästä näin nauttimaan ekologisesta lähiruuasta. Lapsille on mökin pihassa oma hiekkalaatikko ja keinut.

Huviloiden lähimpäristö luomumetsineen ja järvialueineen luo mahdollisuudet ekologisiin harrastuksiin, kuten kalastukseen, kävelyyn, marjastukseen  sienestykseen sekä pyöräilyyn. Järvelle on tehty turoja kalojen kutupaikoiksi ja kalastajille onkipaikoiksi. Ylimmäinen-järvellä on tilan oman kalastusalue, jota hoidetaan säännöllisin kalaistutuksin. Soutuveneisiin on vuokrattavissa ympäristöystävälliset sähköperämoottorit. Mutta kunto kohoaa ja ympäristö kiittää, kun soudat itse. Järvellä on polttomoottorit kielletty ja haluamme pitää vesialueen hiljaisena ja rauhallisena.

Huviloiden lähimetsät ovat sertifioituja luomukeruualueeksi. Tilamme metsät on myös FSC-sertifioituja – rantametsät ja huviloiden lähimetsät ovat sertifikaatin mukaisia säästömetsiä. Tilan metsissä harjoitetaan sertifikaatin mukaista ja kestävää puuntuotantoa.

Suosimme hankinnoissa ja palveluissa paikallisia pienyrityksiä. Voit kysyä meiltä suosituksia parhaiden paikallisten palveluiden, ruokatarvikkeiden ja –tuotteiden löytämiseen. Suosimalla paikallista pienyritystä voit parantaa lähialueen taloutta ja mahdollisuuksia. Suosimalla perheomisteista maatilamatkailuyritystä autat pitämään maaseudun asuttuna ja elinvoimaisena.